Plant in Fles. De oplossing voor mensen zonder groene vingers!

Een Plant in Fles is niet alleen erg mooi voor in je woonkamer, het is ook nog eens de perfecte oplossing voor als je groen in huis wilt, maar liever hebt dat de planten voor zichzelf zorgen. Met zelfgemaakte gereedschappen (en geduld) maak je zelf een fles vol planten.

meer lezen 1 Berichten

De groene uitvaart

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame lifestyle. Zo’n lifestyle houdt niet langer op na de dood. De groene uitvaart, ook wel bosbegraafplaats of groene begrafenis, biedt dan uitkomst. Doordat een groene uitvaart zo dicht tegen lifestyle van de overledene ligt, is het ook een persoonlijke uitvaart. Een aantal ins en outs en natuurlijk de rol die bloemen hierin spelen.

 

meer lezen 0 Berichten

Het trouwseizoen is begonnen

In het voorjaar gaat het officiële ‘trouwseizoen' weer van start. Op deze belangrijke dag mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Want de mooiste dag van je leven maak je compleet met bloemen. Een aantal suggesties om bloemen in je bruiloft te verwerken.

 

meer lezen

Bollen en voorjaarsbloemen. De lente komt eraan!

De lente is weer lekker in aantocht. De dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Als kers op de taart komen de 1ste voorjaarsbloemen in tuinen en parken alweer tevoorschijn. Met bollen en bloemen haal je die heerlijke lente ook naar binnen.

meer lezen 0 Berichten

Planten (weetjes)

In mijn vorige blog heb ik je verteld hoe je je eigen ‘urban jungle’ kunt creëren. Om het compleet te maken, een blog over planten (weetjes).

 

meer lezen 0 Berichten

Op naar je eigen urban jungle

Steeds vaker zie je ze: urban jungles. Bij mensen thuis, in winkels, magazines en eetgelegenheden. Het is dan ook 1 van de trends. Maar wat is nu precies een urban jungle? Een urban jungle is een verzameling van een aantal planten bij elkaar om zo een natuurlijke, botanische sfeer te creëren. Liefst in mooie, verschillende potjes.

meer lezen 1 Berichten

Wat zijn de trends voor 2017?

Er zijn voor bloemen en planten dit jaar 4 stijltrends gesignaleerd. Te weten Equalise, Harmonise, Energise en Rebel. Benieuwd naar wat deze trends precies inhouden?

meer lezen 0 Berichten

Hoe kunt u bloemstukken het beste verzorgen?

Bloemstukken en rouwarrangementen worden vaak gemaakt in steekschuim, zoals Oasis (c). Hoe kunt u het beste voor deze bloemen zorgen?

meer lezen 2 Berichten

Tips hoe u langer van uw bloemen geniet

Met bloemen brengt u de natuur naar binnen. Ieder seizoen brengt de natuur ons weer nieuw schoons en inspiratie. Daarnaast wordt ons gevoel door bloemen zo mooi verwoord. Maar hoe kunt u van als dit moois nu zo lang mogelijk genieten? Een aantal tips.

 

 

 

meer lezen 0 Berichten