Het trouwseizoen is begonnen

In het voorjaar gaat het officiële ‘trouwseizoen' weer van start. Op deze belangrijke dag mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Want de mooiste dag van je leven maak je compleet met bloemen. Een aantal suggesties om bloemen in je bruiloft te verwerken.

 

Je trouwt maar 1 keer. Tenminste, dat is het uitgangspunt. Dus wil je het goed doen. Deze dag wordt net zo onvergetelijk en mooi als jullie liefde. Vol warmte, kleur en sprankeltjes geluk. Bij bloemen en trouwen wordt in 1ste instantie gelijk gedacht aan het bruidsboeket voor de bruid en de corsage voor de bruidegom en gasten. Natuurlijk is er veel meer mogelijk. 

Bloemenkroon

 

 

 

Alhoewel je ‘m nog niet zo heel vaak ziet, is de bloemenkroon wel in opkomst. Een witte voor de bruid en bijvoorbeeld roze exemplaren voor de bruidsmeisjes. Je kunt het zo uitbundig maken zoals je zelf wilt. Leuk bijvoorbeeld voor een heerlijk boho-fotomoment! Maar natuurlijk kun je het ook bescheidener houden, door bijvoorbeeld te kiezen voor een enkele bloem in je haar.

Bloemen als sieraad

Wat dacht je van een oldschool armcorsage voor de dames. Vandaag zijn bloemen tevens een sieraad!

 

Bruidstaart

De bruidstaart zelf heeft weinig nodig als je hem versiert met bloemen. Plaats ‘m bijvoorbeeld op een glazen etagère en de taart smeekt om geproefd te worden. Je kunt kiezen voor ‘gewone' bloemen, maar eetbare (suiker) bloemen zijn natuurlijk een heerlijke optie.

 

Aankleding

Details maken het verschil. Speelt je bruiloft zich grotendeels buiten af? Vergeet dan niet om wat 'kale' plekken aan te kleden met bloemen. Daarnaast kun je het huwelijksdiner met je favoriete mensen ook met bloemen wat extra aankleden. Zoals het versieren van stoelen, kleine vaasjes op de tafel, bloemen bij het naambordje, kaarsen op tafel ennnn klaar voor de 1ste toost

 

 

 

Trends

Op het gebied van trouwbloemen zijn is toch wel de trend dat er lekker uitgepakt mag worden met bloemen. Overdaad schaad bij bloemen dus niet. De boeketten zijn handgebonden, worden groter en blijven natuurlijk qua vorm en bloemkeuze. 

De kleuren worden zachter. Denk hierbij aan verschillende tinten roze met donkerrode accenten.

 

 

Geniet van bloemen

Simone