Wat zijn de trends voor 2017?

Er zijn voor bloemen en planten dit jaar 4 stijltrends gesignaleerd. Te weten Equalise, Harmonise, Energise en Rebel. Benieuwd naar wat deze trends precies inhouden?

Equalise

Bij de trend equalise zorgt de combinatie van diverse ongebruikelijke materialen en een mix van romantische en felle kleuren voor een nieuwe harmonie. Zowel vrouwelijke bloemdessins als mannelijke minimalistische dessins met kleine ruitjes en streepjes, zijn belangrijk. Daarnaast krijgen (kleine) bloemen en planten in huis een gelijkwaardige ‘status' aan andere producten. Ze worden letterlijk en figuurlijk op een voetstuk geplaatst.

Harmonise

Zintuigelijke beleving wordt ontzettend belangrijk. We laden ons op aan de natuur, zoeken naar harmonie. Plekjes waar we ons kunnen terugtrekken en de natuur om ons heen kunnen voelen, zijn belangrijk. Dit kan natuurlijk door heerlijk door het bos te lopen of een wandeling over het strand te maken. Kan dit (even) niet? Dan haal je de natuur met bloemen en planten naar binnen. Maar ook door potten en vazen in ronde natuurlijke vormen te gebruiken. Groen staat als kleur centraal en daarnaast de positieve en rustige kleuren als lichtgeel en accenten van roze en lila.

Energise

Groenbeleving wordt steeds meer gezien als ultieme leverancier van zuurstof en daarmee leverancier van energie en levenskracht. (We hebben de crisis overwonnen, we gaan er vol voor). Dit zien we terug in krachtige, strakke bloem- en bladvormen en in opvallende kleurbanen. Energieke kleuren in combinatie met een lichtere of vergrijsde tint staan hierin centraal.

Rebel

Er zijn geen regels, maar vooral kleur, vrolijkheid en gekkigheid. Bloemen en planten zijn mooie producten om dit in te vullen. Dit door het gebruik van onverwachte kleurcombinaties en vormen. Standaardregels worden los gelaten en we krijgen de kans ze eigentijds en totaal anders te gaan zien. Alles kan, alles mag!

 

 

Geniet van bloemen

Simone

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0