Hoe kunt u bloemstukken het beste verzorgen?

Bloemstukken en rouwarrangementen worden vaak gemaakt in steekschuim, zoals Oasis (c). Hoe kunt u het beste voor deze bloemen zorgen?

Water geven

Het water in de steekschuim zakt steeds meer naar beneden. Het is dus erg belangrijk om de totale steekschuim goed vochtig te houden en zeker niet uit te laten drogen. Dit doet u door het arrangement 1 maal per 2 á 3 dagen goed water te geven.

 

Een goede plek. Niet te licht en niet te warm

Plaats het arrangement niet op een te lichte warme plek en zeker niet in het volle zonlicht. Hierdoor bloeien de bloemen sneller uit of kunnen ze slap gaan hangen.

 

 

Maakt u zelf een stuk? Een aantal tips

Vindt u het leuk om zelf een bloemstuk samen te stellen. Hierbij 4 praktische tips:

 


 1. Laat het stuk steekschuim (oasis) zichzelf goed volzuigen met water. Dit door een grote emmer of de gootsteen vol te laten lopen met water. Duw het dus niet onderwater of natmaken met een gieter is ook geen goed idee. Dit omdat de kern van het steekschuim niet vochtig wordt
 2. Alle stelen moeten schoon zijn. Hiermee bedoel ik dat er geen blad in het steekschuim mag komen. Dit omdat er dan bacteriën in het steekschuim komen (dit doet de bloemen geen goeds) en het gaat stinken
 3. Snijd de stelen voordat u het in het steekschuim plaatst goed schuin af
 4. Niet alle bloemen zijn even geschikt om in steekschuim te gebruiken. Informeer vooraf dus goed bij uw bloemist (of bij mij) 

 

 

Geniet van uw bloemen

Simone

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Inge Blom (zaterdag, 04 mei 2019 08:46)

  Hallo,
  Kunnen Hortensia's in steekschuim? En kan het dan een dag van te voren? Ik ga trouwen en wil wat stukjes met Hortensia maken.
  Vriendelijke groet. Inge

 • #2

  Marijke (zaterdag, 29 augustus 2020 18:14)

  Hoi Simone,
  Kan een Gloriosa bloem gestoken in natte oasis een paar uur overleven?
  Met dank, Marijke