Tips hoe u langer van uw bloemen geniet

Met bloemen brengt u de natuur naar binnen. Ieder seizoen brengt de natuur ons weer nieuw schoons en inspiratie. Daarnaast wordt ons gevoel door bloemen zo mooi verwoord. Maar hoe kunt u van als dit moois nu zo lang mogelijk genieten? Een aantal tips.

 

 

 

Product van de natuur

 

Allereerst moet gezegd worden dat de bloem een ‘product' van de natuur is. Hiermee wil ik zeggen dat het lastig is om garanties qua levensduur te geven. U kunt ervan uitgaan dat u minimaal 1 week kunt genieten van uw bloemen. 

 

De vaas

Het is erg belangrijk dat de vaas goed schoon is. Het beste is dan ook om een glazen vaas te gebruiken. Dit omdat u zo goed de kwaliteit van het water en de stelen in de gaten kunt houden. Maar ook omdat glazen vazen goed met b.v. bleek schoon te maken zijn. Hierdoor blijft de vaas goed vrij van bacteriën.

 

Zoek de juiste plek

De juiste plek voor uw bloemen is een mooie (niet te) lichte plek, maar niet

• In de (brandende) zon

• Boven de verwarming  

• Op de tocht 

• In de buurt van fruit. Fruit geeft namelijk van nature ethyleengas af. Dit hormoon zorgt ervoor dat bloemen sneller verouderen

 

Houdt hier rekening mee, bij het uitkiezen van een mooie en geschikte plek voor uw bloemen. 

 

Ververs regelmatig het water 

Als het even kan iedere dag, maar troebel water direct. Giet het oude water uit de vaas en vul deze vervolgens met lauw (bloemen nemen lauw water makkelijker op dan koud of warm water) kraanwater inclusief snijbloemenvoedsel.

 

Snijd bloemen schuin af

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Snijd uw bloemen schuin af. En niet alleen de 1ste keer dat u uw bloemen in de vaas zet, maar ook de keren dat u het water ververst. Zit er nog blad aan de steel van het gedeelte dat in het water komt? Ja.Verwijder deze.

 

Haal uitgebloeide bloemen uit de vaas

Verwijder uitgebloeide en rotte bloemen zo snel mogelijk uit uw vaas. Er komen namelijk gassen vrij van rotte bloemen. Deze gassen hebben geen goede invloed op de andere bloemen. Daarnaast doen rotte bloemen het boeket ook geen goeds.

 

 

Geniet van uw bloemen

Simone

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0